ALEKSANDER-TEKNIIKKA 40min, 55 €

Että kehitys menisi ylös ja eteenpäin eikä…..

Homo Erectuksen käyttöohjeet:
Tietoinen ei Tottumukselle.
Niska vapaana.
Pää eteen ja ylöspäin, jotta selkä pitenee ja levenee.

Paino kulkee istuessa istumakyhmyjen läpi, seistessä lonkkanivelten, polvien ja kantapäiden läpi maahan, polvet loittonevat eteenpäin ristiluusta ja toisistaan.

Monilla työpaikoilla kiire ja hektinen elämäntapa ovat aiheuttaneet pitkäaikaisen henkisen stressin ja ylijännittyneitä liikkuma- ja kehonkäyttötapoja ja työasentoja. Ihmisen kehotuntoaisti on siinä mielessä erikoinen, että se mukautuu tottumukseen ja ihminen ei itse välttämättä tunne muutosta kehon käytössään vaikka ääni olisi jännittynyt, hartiat olisivat vuosien mittaan nousseet korvien tasolle tai ranteet ja sormet jääneet pysyvästi näppäimien lyöntiasentoon.

Aleksander-tekniikka opastaa ihmistä takaisin luonnolliseen koordinaatioon ja kehon käyttöön. Vuonna 1973 Nikolas Tinbergen lääketieteen Nobel- kiitospuheessaan nosti Aleksander-tekniikan yhdeksi merkittävimmistä stressisairauksien poistajista ja ennaltaehkäisijöistä.

Aleksander-tekniikan opiskelun voi aloittaa missä iässä vain. Sitä ovat soveltaneet työhönsä erilaiset ammattiryhmät: ATK-työntekijät, opettajat, laulajat, muusikot, puhetyöntekijät, toimistotyöntekijät, päivä- ja lähihoitajat, kehotyöntekijät, urheilijat jne.

Ritva-Liisa Rentto

Ritva-Liisa Rentto

Aleksander-tekniikan opettaja

Ritva-Liisan palvelut:

Aleksander-tekniikan opetus

Ajanvaraus:

puh. 0400 131 365