Naprapatia

Naprapatia on manuaalisen lääketieteen hoitomuoto, joka on erikoistunut tutkimaan, hoitamaan ja ennaltaehkäisemään tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia. Käytetyt tutkimus- ja hoitomenetelmät perustuvat tutkittuun, tieteelliseen näyttöön.

Naprapaatin osaamisen pohjana on näyttöön perustuva lääketiede (EBM), jonka pohjalta diagnostiikka, tautiluokitukset ja hoitomenetelmät rakentuvat. Naprapaatin käyttämiä hoitomenetelmiä ovat esimerkiksi nivelten manipulaatio- ja mobilisaatiohoidot, lihasten ja pehmytkudosten käsittelyt, lääkinnällinen harjoitusterapia sekä ergonominen neuvonta.

Vastaanotolla hoidon lähtökohtana on vaivan syyn selvittäminen. Naprapaatti haastattelee sekä tutkii asiakkaan. Kliinisessä tutkimisessa käytössä on erilaisia ortopedisia ja neurologisia testejä sekä rajatumpia niveltason liikkuvuustestejä. Samalla huomioidaan myös mahdollisten jatkotutkimusten, kuten kuvantamis- ja laboratoriotutkimusten tarve. Tavoitteena on aina selvittää oireen alkuperä. Mikäli se ei ole mahdollista, keskitytään oireenmukaiseen hoitoon sekä toimintakyvyn ylläpitämiseen ja kohentamiseen.
Huolellisen tutkimisen perusteella suunnitellaan yksilöllinen hoito. Passiivisen käsittelyn tarkoitus on luoda valmiudet yksilöityyn aktiiviseen harjoitteluun, jolla parannetaan toimintakykyä sekä pyritään ennaltaehkäisemään ongelman uusiutuminen. Naprapaatti voi suorittaa mm. kävelyn analysointia, lihastasapainon ja lihasvoimien sekä fyysisen suorituskyvyn mittauksia.

Naprapaatti on Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran rekisteröimä nimikesuojattu terveydenhoitoalan ammattilainen. Suomessa naprapatiaa voi opiskella vain Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa. Opiskelu kestää 4 vuotta (240 opintopistettä). Opetus perustuu alan tuoreimpaan tutkimustietoon. Opinnoissa käsitellään kattavasti ja syventävästi tuki- ja liikuntaelimistöä ja opinnot sisältävät mm. anatomiaa, biomekaniikkaa, patologiaa, liikuntafysiologiaa, urheilulääketiedettä, neurologiaa, radiologiaa, ortopediaa, kipufysiologiaa ja farmakologiaa. Koulutus antaa valmiuksia myös TULE- sairauksien erotusdiagnostiikkaan.

 

 

 

 

Mikä on LPG?


LPG-terapia on Ranskassa 1986 kehitetty hierontamenetelmä, jossa kudoksia muokataan motorisoitujen rullien ja alipaineen (imun) avulla. LPG laite valmistettiin alun perin palovamma-arpien hoitoon. LPG-laite on luokiteltu lääketieteelliseksi hoitolaitteeksi. LPG:n käyttöalue on hyvin laaja. Hoidot jaetaan kolmeen eri hoitokategoriaan:

LPG HEALTH: terapeuttiset hoidot kuten turvotus ja kipu sekä post-operatiiviset hoidot

LPG SPORT: sporttihoidot kuntoilijoille sekä aktiivi-ja kilpaurheilijoille suorituskyvyn parantumiseen ja ylläpitoon.

LPG BEAUTY: esteettiset hoidot, anti-age -hoitoa sekä pysyvää ja kestävää vartalon muokkausta, 100% luonnollinen hoitomuoto.

Lisäksi LPG:n on koettu parantavan unen laatua sekä virkistävän ja rentouttavan kokonaisvaltaisesti. Hoitojen vaikuttavuudesta on paljon tutkittua tietoa, lue lisää http://www.lpgsystems.com
Hoidon aikana käytetään hoitopukua, jonka materiaali muistuttaa ohutta sukkahousumateriaalia. Hoitopuku on ensinnäkin intimiteettisuoja, mutta se myös tekee hoidosta mukavamman. Puvun tarkoitus on vähentää kitkaa hoitopään ja ihon väliltä. Tällöin hoito on sujuvampaa, ihokarvat eivät tartu hoitopään rulliin kiinni ja yliherkkä kudos kestää paremmin hoitoa. Hoitopuku on henkilökohtainen. Suositeltavaa sarjahoidon yhteydessä on hankkia oma puku hoidon miellyttävyyden ja intimiteetin kannalta.


Varaa aikasi:

Nettiajanvaraus

0406373611 tai maiju@hyvinkaanselkaklinikka.fi

Lue lisää: http://hyvinkaanselkaklinikka.fi/

Naprapaatti Maiju Aalto

Maiju Aalto

Maiju Aalto

Naprapaatti

Naprapatia koostuu sanoista napravit eli korjata ja pathos eli kipua. Naprapaattina olen ammattilainen kivun korjaamisessa.

Olen erikoistunut tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja vaivojen tutkimiseen, hoitamiseen ja ennaltaehkäisyyn.

Käyttämiäni hoitomenetelmiä ovat esimerkiksi nivelten manipulaatio- ja mobilisaatiohoidot, lihasten ja pehmytkudosten käsittelyt, lääkinnällinen harjoitusterapia, LPG sekä ergonominen neuvonta.

Maijun palvelut:

Naprapatia

LPG -imurullaushoito

Ajanvaraus:

puh. 040 637 3611

Nettiajanvaraus

maiju[at]hyvinkaanselkaklinikka.fi

www.hyvinkaanselkaklinikka.fi