AYURVEDA, INTIALAINEN LÄÄKETIEDE

 

Ayurveda – elämän tiede – on tuhansia vuosia vanha terveydenhoitojärjestelmä, joka on lähtöisin Intiasta ja sitä ympäröiviltä alueilta, (ayus = elämä, veda = tiede / ymmärrys). Ayurvedan tavoitteena on optimaalinen terveyden, hyvinvoinnin ja tasapainon saavuttaminen. Intiassa Ayurvedatiedettä varten on perustettu oma ministeriönsä, Ministry of Ayush; Ayurveda luetaan WHO:n julkilausumassa yhdeksi niistä täydentävistä hoitomuodoista, joiden käyttöä rinnakkain länsimaisen lääketieteen kanssa tulisi edelleen kehittää.

Ayurveda-konsultaatiossa määritetään peruskehotyyppisi (doshat vata / pitta / kapha) ja kehosi nykyinen tila erilaisin menetelmin käyttämällä mm. ayurvedista pulssinluentaa sekä tekemällä havaintoja kasvoista, kielestä, silmistä, kynsistä ja ihosta. Kehotyyppien ymmärtäminen on yksi tasapainoisen elämän peruspilareista: vastaanotolla saat itsellesi sopivia mieltä ja kehoa tasapainottavia elämäntapa-, ruokavalio-, liikunta- ym. ohjeita.

Ayurveda tarjoaa ratkaisuja monenlaisiin vaivoihin ja terveysongelmiin, kuten esimerkiksi unettomuuteen, stressiin, uupumukseen, päänsärkyyn sekä ruoansulatus- ja iho-ongelmiin. Ayurvedisen elämäntavan avulla pystytään parantamaan huomattavasti elämänlaatua ja hyvinvointia sekä ennaltaehkäisemään sairauksia.

 

AYURVEDA-KONSULTAATIOSTA saat neuvoja itsellesi parhaan elämäntavan alkuun pääsemisessä ja toteuttamisessa jo hyvin pienin ja yksinkertaisin, länsimaiseen elämäntapaan ja arkeen soveltuvin menetelmin.

AYURVEDISISSÄ HOIDOISSA lämpimän kasviöljyn käyttö on merkittävässä asemassa ja hieronta yksi terveyden tukipilareista. Säännöllinen öljyhieronta rauhoittaa hermostoa, rentouttaa, poistaa stressiä, parantaa unen laatua, edistää veren- ja imunesteen kiertoa, poistaa kuona-aineita sekä uudistaa, kosteuttaa ja ravitsee ihoa. Lisäksi Ayurvedisillä hoidoilla voidaan tuoda helpotusta kiputiloihin ja jäykkyyteen kehossa sekä lisätä elinvoimaa ja edistää kehon & mielen tasapainoa.

 

Ayurvedisen näkemyksen mukaan ihmisellä on hienojakoinen keho, joka koostuu energiakanavista (nadi), energiakeskuksista (chakra & marma) ja puhtaasta elämänvoimasta (prana). Energiakanavien sijainti ja energian kulkusuunta ovat tarkkaan määriteltyjä. Ayurveda-hoidoissa hierontaotteet ja kulkusuunta vaikuttavat tasapainottavasti kehon näkymättömään energiajärjestelmään. Kunkin hieronnan rytmi, nopeus ja otteet sekä käytettävä kasviöljy valitaan yksilöllisesti kehotyypin ja vallitsevan tilan mukaan.

 

 

AYURVEDA-KONSULTAATIO

90 min.                                                   95 €

30 min. seurantakäynti                           40 €
(mahdollista myös puhelimitse)                          

 

 

AYURVEDINEN INTIALAINEN PÄÄHIERONTA

30 min.                                                   38 €

40 min.                                                   50 €

 

Hartiat ovat kehon ja mielen välinen vyöhyke, joihin jännitys ja stressi helposti kohdistuvat. Yläselän, olkavarsien, niskan ja pään öljyhieronta yhdessä chakrojen tasapainotuksen kanssa mm. vahvistaa hermojärjestelmää lievittämällä stressiä, stimuloi lymfa- ja verenkiertoa sekä vähentää pää- & hartiaseudun ja mielen kireyttä. Hoidon ansiosta kudosten ja aivojen hapensaanti paranee, ajatustoiminta kirkastuu ja keskittymiskyky paranee.

 

ABHYANGA

60 min.                                                    75 €

 

Abhyanga on rytminen, puhdistava koko kehon öljyhoito, joka mm. vilkastuttaa aineenvaihduntaa, rentouttaa lihaksia ja mieltä, avaa niveliä ja lisää niiden liikkuvuutta, notkistaa selkärankaa, lievittää stressiä ja energisoi. Abhyanga-hoidon esikäsittelynä on usein Garshana, raakasilkkihansikkailla tehtävä ”kuivahieronta”.

 

MARMABHYANGA

90 min.                                                     113 €

 

Marmabhyanga on koko kehon harmonisoiva, hyvin kevyt öljyhieronta. Marma tarkoittaa salaista, piilotettua ja sen sanotaan avaavan oven erilaisiin energiakanaviin. Ayurvedan mukaan marmat ovat herkkiä energiakeskuksia, joiden kautta voidaan tasapainottaa doshia, vitaalienergiaa, hermoston toimintaa sekä edistää veren- ja lymfankiertoa.

 

AYURVEDINEN KASVO- JA OSAKEHON HIERONTA

60 min.                                                        75 €

 

Syvärentouttava ja vitalisoiva hoitokokonaisuus, jossa yhdistyy kasvojen ja osakehon hellävarainen ja rentouttava öljyhieronta sekä marmapisteiden käsittely. Hoito tyynnyttää mieltä, ravitsee ja kosteuttaa ihoa, vähentää kasvojen alueen jännitystiloja, poistaa silmänympärysalueen nestekertymiä ja heleyttää ihon väriä. Kasvojen lisäksi hoidossa käsitellään pää, jalat ja selkä.

 

 

 

 

Sari Ojavuo

Sari Ojavuo

SKY-erikoiskosmetologi, CIDESCO Spa-kosmetologi, estenomi (amk), kauneudenhoitoalan lehtori, Ayurveda Elämäntaidonohjaaja, energiahoitaja, Reikihoitaja (Usui)

Sydäntäni lähellä ovat erityisesti luonnonmukaiset, kokonaisvaltaiset kauneutta ja hyvinvointia edistävät hoitomenetelmät, joiden tekemisestä sekä opettamisesta minulla on yli kahdenkymmenen vuoden monipuolinen kokemus.

Omistaudun työhöni ilolla; hoidoissani, asiakkaan ohjauksessani ja koulutuksissani yhdistyvät asiantuntijuus, läsnäolo ja asiakaslähtöisyys.

Jokainen hoitokokonaisuuteni on elämys, jossa tasapainotetaan kaikkia aisteja – se on mielen ja kehon harmoniaa, josta säteilevä olemus ja kauneus versoavat.

Experience harmony – experience beauty

Sarin palvelut:

Ayurveda konsultaatio ja hoidot

Reiki- energiahoito

Aromaterapiahoito

Ajanvaraus:

puh. 040 738 2869

sari.ojavuo@sofikos.fi